Nacrt Procjene rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj

 

 

Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o postupku izrade Procjene rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj i osnivanju Radne skupine za izradu Procjene rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj, Radna skupina u četvrtak, 29. listopada 2015. godine, usuglasila je Nacrt Procjene rizika od katastrofa.

U svrhu prepoznavanja, razumijevanja i boljeg upravljanja rizicima, Vlada Republike Hrvatske Odlukom je zadužila Državnu upravu za zaštitu i spašavanje te ostale dionike po rizicima iz njihovog djelokruga rada da izrade Procjenu rizika od katastrofa u Republici Hrvatskoj.

Aktivnosti na izradi prve nacionalne Procjene rizika od katastrofa intenzivirale su se 2013. godine te je ona, izuzev nacionalne obaveze i obaveza prema Europskoj komisiji.

Državna uprava izradila je Smjernice za izradu Procjene rizika na području Republike Hrvatske te je, njihovim usuglašavanjem, otvoren postupak rada na dokumentu.

U postupku je ova Uprava koordinirala rad sa središnjim tijelima državne uprave nadležnim za poljoprivredu, graditeljstvo, zdravlje, zaštitu okoliša, obranu i unutarnje poslove. Predstavnici većine tih tijela su u području nadležnosti koordinirali izradu scenarija rizika, proveli analizu rizika te koordinirali rad nositelja i izvršitelja koje su uključili u njihovu obradu iz područja nadležnosti tijela.

Više o čitavom procesu možete naći ovdje te na stranicama Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa.

 

Prezentacija

Odluka Vlade RH

Procjena rizika od katastrofa

 

 

Prioriteti Hrvatske platforme

 
 

Kalendar

Nema događaja u kalendaru
SRPANJ 2018
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Dječji kutak

skupa likovni

 

Internet forum

Pokrenuli smo forum za razmjenu mišljenja, te iznošenje stavova, prijedloga i postignuća koji doprinose smanjenju rizika od katastrofa.
Internet forum