Održana radionica „Smjernice za izradu procjena rizika od velikih nesreća“

Radionica JLPRSU ponedjeljak, 07. studenog 2016. godine u prostorijama Učilišta vatrogastva i zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje održana je radionica pod nazivom „Smjernice za izradu procjena rizika od velikih nesreća“.

Radionica je organizirana kako bi se predstavnike županija i Područnih ureda za zaštitu i spašavanje pobliže upoznalo sa postupkom izrade smjernica i procjene rizika na primjeru 2015. godine usvojene nacionalne procjene rizika od katastrofa te sa Kriterijima za izradu smjernica koje donose čelnici područne (regionalne) samouprave za potrebe izrade procjena rizika od velikih nesreća na razinama jedinica koji će tek biti objavljeni na stranicama Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Svrha radionice je, dakle, bila upoznavanje predstavnika županija i Grada Zagreba sa zakonskim obavezama, Nacionalnom procjenom rizika od katastrofa te davanjem uputa i pomoći prilikom izrada Smjernica za izradu procjena rizika od velikih nesreća za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 

 

 

Prezentacije:

Zakonske obaveze.pdf

Prva nacionalna PRoK.pdf

Smjernice.pdf

 

Dokumenti:

Sazetak_Procjene_Rizika_RH

Smjernice_za_Procjenu_Rizika_RH

Pravilnik o smjernicama za izradu procjena rizika od katastrofa i velikih nesreća

 

Prioriteti Hrvatske platforme

 
 

Kalendar

Nema događaja u kalendaru
SRPANJ 2019
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Dječji kutak

skupa likovni

 

Internet forum

Pokrenuli smo forum za razmjenu mišljenja, te iznošenje stavova, prijedloga i postignuća koji doprinose smanjenju rizika od katastrofa.
Internet forum